Image Alt

“Investeren in jezelf, daar krijg je zoveel rijkdom voor terug”

“Investeren in jezelf, daar krijg je zoveel rijkdom voor terug”

Wanneer je het gevoel hebt dat de dingen die je doet niet langer bij je passen, wordt het tijd om actie te ondernemen. Maar hoe simpel dat ook klinkt, het is lang niet altijd zo eenvoudig om die stap te zetten. Er zijn tientallen redenen te bedenken om het níet te doen. Zo weet ook Miriam Witlox van Boerderijwinkel het Belvershuys. “Eigenlijk haalde ik al geruime tijd geen voldoening meer uit de administratieve werkzaamheden die ik voor ons bedrijf deed. Ik wilde iets doen waar ik energie van kreeg, waar ik mijn creativiteit in kwijt kon en wat van toegevoegde waarde voor ons bedrijf was. Het idee voor een Bed&Breakfast heeft lang in mijn hoofd gezeten, maar daar was mijn gezin minder enthousiast over. Een boerderijwinkel waar we ons eigen vlees konden verkopen, bleek beter passend. Maar het bracht ook twijfel en onzekerheid met zich mee. Want ja, hoe pak ik dat in hemelsnaam aan? Kon ik dat wel?”

 

Het was haar man die haar vervolgens op een bericht van Mevrouw de Boer wees. “Hij herkende mij in de omschrijving van de vrouw die zoveel ballen in de lucht houdt en niet toekomt aan tijd voor zichzelf. Hij zei: ‘waarom ga je niet naar dat weekend dat zij organiseren?’ Ik dacht: dat is vast niks voor mij. Maar mijn interesse was wel gewekt en dus besloot ik deel te nemen.” Het werden een aantal zeer inspirerende, waardevolle dagen voor Miriam. “In dat weekend heb ik meteen de eerste stappen gezet. Want waarom zou je langer wachten? Ik heb geleerd om van mijn eigen kracht uit te gaan. Dat was lange tijd mijn valkuil: dat ik bang was voor wat anderen ervan zouden vinden of denken en daardoor ging ik voorbij aan wat ik nu eigenlijk écht zelf wilde. Ik sta nu met een veel krachtigere houding in het leven, denk voor mezelf en zie ik veel minder beren op de weg. Ik ben me veel bewuster van de dingen die ik doe en dat stukje bewustwording dat heeft me ontzettend geholpen.”

 

Er is veel veranderd sinds Miriam besloot om deel te nemen aan het Mevrouw de Boer weekend. “Die boerderijwinkel, die is er gekomen. Mijn leven ziet er nu zo anders uit. Het is nog altijd keihard werken, maar ik doe wél iets dat bij me past en waar ik voldoening uithaal. Dit hele traject is zo waardevol voor mij geweest. Ik heb geleerd om meer vanuit mijn hart en mijn gevoel te handelen. Beslissingen neem ik niet langer op de automatische piloot, ik sta stil bij of het goed voelt en of ik erachter sta. En ik zeg je eerlijk: dat lukt écht niet altijd. Ik moet er heel bewust bij stilstaan. Maar ik zou iedere vrouw die in eenzelfde situatie zit en die twijfelt over wat ze nu verder moet, aanraden om de stap te zetten en uit haar comfortzone te stappen. Het is zoveel makkelijker om in materialistische zaken te investeren, dan in persoonlijke ontwikkeling. Maar wanneer je ervoor kiest om in jezelf te investeren, dan krijg je daar zoveel rijkdom voor terug. Het draagt bij aan jouw gevoel van geluk. En dat werkt door in je relatie, het contact met je kinderen en alles en iedereen om je heen. Natuurlijk, je moet het op eigen kracht en met eigen middelen realiseren, maar soms heb je nét even dat zetje nodig om ook echt die stap te zetten. Ik heb er werkelijk geen seconde spijt van gehad dat ik dit gedaan heb.”